Marbodal logo på skyltModuler är ett ord på modet. Det byggs modulbostäder och modulhus, och det lanseras mobiltelefoner uppbyggda av moduler som kan bytas ut och sättas samman efter användarens behov. Nu lanserar Marbodal det första svenska modulköket.

En möbeltyp som blivit väldigt populär i Sverige är förvaringssystem som byggs upp i moduler. Elfa är det mest kända, men det finns många andra, inte minst på Ikea, som har flera olika system med moduler som kan kombineras på det sätt som passar rummet och förvaringsbehovet bäst.

Nu lanserar Marbodal ett kök som bygger på samma princip. Det ska gå att välja att moduler utifrån behov, förutsättningar och personlig smak. För designen står designern och arkitekten Thomas Sandell, och kollektionen har fått namnet Signatur Sandell Marbodal.

Köket känns väldigt urbant, men kan nog komma väl till pass även i många andra miljöer. Den som köper ett äldre hus, med ett platsbyggt kök som inte har standardmått, och måste byta ut en del av det men vill behålla så mycket som möjligt, kan nog finna en hel del användbart i kollektionen, som börjar säljas i Marbodals butiker i mars 2017.