Pysseltrenden håller i sig och många tar ut sin kreativitet på att skapa med händerna. Riktlinjer för allt pyssel under 2017 är gröna toner då årets trendigaste färg är utsedd – Greenery 15-03043 för att vara exakt. Ta in naturen i hemmet och låt kreativiteten flöda under alla lediga timmar under året.

Pyssel är väldigt populärt och många ägnar sina lediga timmar till att skapa fina ting att pryda sitt hem med. Det skapas dagligen Instagram-konton med fokus på pyssel, bloggar med innehåll av tips och tillhörande inspirerande bilder och många väljer att pynta sin fest med helt egna dekorationer. Många använder sig även av http://www.calligraphen.se/ när man är ute efter tillbehör till pyssel i alla former och man kan samtidigt kolla filmer på Youtube eller googla runt för att finna inspiration. Tillvägagångssätten är många och egentligen finns inga gränser när det gäller att skapa med händerna, allt är acceptabelt där inget klassas som fint eller fult.

Pyssla i grönt

Det är dags att pyssla i naturens gröna färger. Allt som hör naturen till och allt som går i gröna nyanser kommer vara dominerande under 2017. Leva och Bo beskriver nämligen årets färg som en trendig nyans i grönt. Som man skriver om är det Pantone,  som sedan år 2000 har utsett årets färg, som kommit ut med nyheten om det gröna ska in i hemmen både när det gäller pyssel, mode, skönhet och inredning. Det exakta namnet för den vinnande färgen är Greenery 15-03043 och är en ljusgrön färg med en gul underton. Många tycker att färgen kommer helt rätt i tiden då samhället fokuserar mycket på miljöfrågor och hållbarhet.

Men håll dig undan den grönbruna färgen. Med årets trendigaste färg kommer även världens fulaste färg. På Aftonbladet skriver man om att en australiensk forskare kommit fram till just vilken färg som är världens fulaste. Färgen är en grönbrun nyans som kallas ”opaque couché” och associeras med smuts, tjära och död. Därmed är det alltså inte aktuellt att välja färgen med kod Pantone 448 C när du ska välja färg på papper, tyger eller kläder i framtiden.

Gröna pysseltips

I och med den gröna trenden är det därför aktuellt att ta in naturen, det finns oändliga mängder av saker man kan skapa med hjälp av dess tillgångar. Här är några tips:

  • Måla på saker från skogen eller trädgården. Leta till exempel efter fina stenar, pinnar eller kottar och smycka dem med färger och dekorationer.
  • Gör dip-dye i gröna nyanser på en vanlig vit tröja som ändå ligger längst in i garderoben.
  • I juletider kan man binda sin egna krans av mossa, granris och kottar. Precis som man tipsar om på Sköna Hem.
  • Samla ihop fina löv i olika nyanser och skapa tavlor genom att limma fast dem på ett papper. Eller varför inte binda en färggrann höstkrans av löv?
  • Sy nya kuddar av tyger i den trendiga gröna nyansen
  • Måla om möbler i gröna färger
  • Skapa fina dekorationer med hjälp av olika växter och ståltråd. Bind, knyt och forma.
  • Torka blommor och blad i en press
  • Gör bordsdekorationer av fina och smidiga kvistar