Trender är något som både kommer och går, och varje år är det ett speciellt rum som står i fokus men så är det dock inte för 2017 – i år är det nämligen hela trädgården som står i fokus.

Vill man följa årets hetaste trend så är det sin trädgård man ska fokusera på och snygga till, och man ska inte snåla. Ska man till exempel anlägga en gångväg ska man satsa på att använda kantsten av högsta kvalitet och ska man plantera något intill denna gång ska man hoppa över det sparsmakade och verkligen gå all in. Ibland annat magasinet Allas skriver man just det minimalistiska får ta ett steg bakåt för det gröna och grönskande – som gärna ska var både lättskött och lite av det myllrande slaget. Dessutom är det inte bara i själva trädgården som vi kommer se det gröna, nu får trädgården även följa med in i våra hem.

Grönt inne och ute

Det gröna och intresset för trädgård och odling är för i år inte bara ett intresse hos några få. Nu är det övergripande trend som hittas både i själva trädgården, på balkonger och i våra hem. Något som till exempel inredningsmagasinet Elle Decorations skriver om är hur vi hittar grönt i alla möjliga delar av våra hem såsom i valet av porslin, på väggarna i tapeterna, i blomkrukan och i maten. Att ha grönt och grönska som trend är nämligen inte uteslutande kopplat till vår trädgård utan är något vi kan ta med oss i hela våra liv – men har man en trädgård bör man dock fokusera på den i första han. Hos Sköna hem exempelvis så skriver man en hel del smarta tips på hur man kan göra om sin uteplats till ett härligt uterum med både belysning, odlingar och grönska i olika skepnader, så det kan vara något att inspireras av.

Och för den som känner sig lite osäker på sina gröna fingrar r ett tips att spana in denna video som tipsar just om hur man ska tänka när man odlar – också bra inspiration: