Många glömmer bort att badrummet inte bara är ett rum för hygien utan också ett rum som är menat för avkoppling och egentid. Med rätt inredning och bra ljus blir det ett helt annat rum, gärna med växter och färg på sina ställen också. Såhär inreder du badrummet utan att det kostar en förmögenhet.

 

I Expressen går det att läsa om hur badrummet tycks ha blivit det nya finrummet. Allt fler har insett det magiska med ett riktigt trevligt och mysigt rum att få koppla av i och ta hand om sig själv på. Men hur låter en vårens olika trender ta plats i rummet utan att det för den delen blir ett jättestort renoveringsprojekt eller dyrt för plånboken? Det handlar om att tänka lite utanför ramarna och vara kreativ med sina små medel. Bland annat kan en blandare i mässing eller stilren krom göra en enorm skillnad för känslan i badrummet. Eller mosaik på handfatet tillsammans med designfötter till badkaret – varför inte gå lite på en annan väg än det som alla andra har? Något så banalt som lite färska blommor kommer man en lång väg på, det gör rummet både mycket fräschare och piggare. Rätt belysning är även det viktigt, varför inte spotlights som lyser upp allt det som behövs lysas upp? Läs mer på http://spotiled.se/LED-Spotlights.

 

Ett annat smart inredningstips för badrummet finns i Helsingborgs Dagblad bland annat:

 

Trä. Detaljer i trä, gärna lite grovhugget, har stor effekt. Ställ in en pall, en skål eller bara ett skulpturalt objekt – kanske drivved direkt från naturen?

 

Olika toner i grönska

Det är hetare än någonsin att inreda med färg och vårens trend lutar ganska rejält åt grönska. Det gör att det gröna har fått färga av sig även på väggar, textilier. I en artikel i Elle går det på svart och vitt läsa om hur det blåa och gråa i färgskalan nu får ge plats åt det gröna, sköna. Grönt är den färg vi dessutom ser flest nyanser i, så våga allt från blekgrönt till djup skogsgrön eller en varm, mjuk olivton.