Hur inreder man för en babyshower? Det beror förstås på syftet! Vill du använda den för att avslöja könet på barnet genom, eller vill du vara mystisk och skapa lite förvirring kring dina vänner? Eller är du kanske den personen som inte tänker ta reda på könet förrän dagen är kommen, men vill fira att ett nytt liv skapas? Vi har tipsen för hur du kan skapa din egen babyshower som passar just ditt sätt att fira ankomsten på!

En del ser hela tanken med en babyshower som en stund att begrunda graviditeten, fira föräldraskapet och avslöja könet på det kommande barnet. Andra vill inte blanda in förväntningar på personen som ska födas. Grönt brukar ses som en könsneutral inredningsfärg. Vi bestämmer själva hur vi vill att babyshowern ska presenteras, och vet du vad? Det finns inga måsten, inga konventioner! Gör som du själv vill, men vi kommer i alla fall med några schyssta tips om vad du kan tänka på.

Dekorera, dekorera, dekorera!

Vet du vad? Det bästa sättet att få en oförglömlig tillställning är genom att dekorera! Det finns inga konventioner som säger att för mycket är dåligt – tvärtom! Är det inte roligare att överdriva, passa på att få ett firande med personliga servetter, schyssta inbjudningskort och en riktigt stilig dukning? En fördel som skapar känsla av finess är om det finns ett genomgående tema. Vill du inte att temat ska vara rosa eller blått kan du alltid välja ett annat tema. Färgtemat kan gå i pasteller eller bjärta färger och kontraster, eller också kan temat vara ett speciellt tryck som du kan beställa på dina dekorationer.

Babyshowers blir mer vanliga i Sverige, och det beror förmodligen på vår lite alldeles särskilda vurm för det stora landet i väst. För visst tar vi ändå alla tillfället i akt att få i oss lite fika och dessutom några fina bilder tillsammans med vännerna? En del vill ha gender reveal play – men tillhör du inte den kategorin kan du alltid leka med idén ändå och skoja med den. Varför inte ge dubbla budskap? Eller tror du inte att du kommer kunna hålla tyst i slutändan?

Planera din babyshower i några enkla steg:

  • Försök i förväg tänka ut syfte eller tema
  • Beställ hem dekorationer – överdriv!
  • Arrangera fikat
  • Kom på en kul aktivitet, frågesporter av olika slag är kul!
  • Glöm inte fota allt med en bra kamera