Om du tänker på en renovering tänker du förmodligen på en rent kosmetisk uppgradering av hemmet. Renoveringar kan dock också utföras med syfte att höja säkerheten. Läs mer om hur du höjer säkerheten i hemmet genom att installera en säkerhetsdörr och stärker skyddet av dina fönster med mera.

Att installera en säkerhetsdörr och uppgradera dina fönster är det första steget mot att göra ditt hem säkrare. Hos Dörrakuten hittar du ett brett sortiment av säkerhetsdörrar som avskräcker inbrottstjuven. Med tanke på att så få inbrott klaras upp är en renovering med ökad säkerhet ett projekt som är väl värt. Särskilt om du tittar på statistiken.

Få inbrott klaras upp

Expressen skriver:

“Ytterst få av lägenhetsinbrotten klaras upp. Polisregion Syd hör till de sämsta i landet – här lyckades polisen bara i 1,8 procent av fallen knyta en misstänkt person till brottet förra året – jämfört med 2,1 för hela riket.” (Källa: Expressen)

Att uppklarningsprocenten för villainbrott är något högre på 4,3 procent är en klen tröst i sammanhanget. Anders Adali som tidigare var kriminell men nu jobbar som säkerhetskonsult berättar för Aftonbladet att en säkerhetsdörr är en starkt avvärjande åtgärd. De är inte omöjliga att bryta upp, men de tar längre tid att bryta upp. Polisen trycker på att det också är värt att förstärka skyddet på altandörrar, fönster och balkongdörrar. Det gör du genom att sätta på lås på dina fönster, och kanske till och med galler på dina källarfönster. En bonus är att din försäkringspremie sjunker när du säkrat ditt hem.