Att besöka spa är lite av den lyx man vill unna sig, men kanske inte alltid har råd med. Varma bad och skön avslappnande miljö är viktigt för många. Du kan skapa detta i ditt eget hem och på så sätt har du alltid bara ett par steg till den lyxiga känslan att kliva in på ett spa.

En del menar att de inte kan skapa detta själva, och att hyra in arbetskraft som löser det blir för dyrt. Men det behöver inte kosta så mycket, framförallt inte om du kan tänka dig att göra en större del själv. Ett varmt bad brukar en del skaffa, och sätta utomhus på tomten eller på altanen. Vill du läsa mer om detta så är ett bra ställe https://svenskabadtunnor.se/. Man kan såklart lösa detta inomhus, och i en källare finns alla förutsättningar.

Bättre att ha spa i källaren än på vinden

Fördelen med att renovera källaren till ett spa, jämfört med högre upp i huset, är att det ofta är i källaren som alla vattenrör och avloppsrör kommer in. Därför kan man enklare komma åt och koppla alla rör, utan att behöva dra långa rör upp i huset. Många personer som gjort denna typ av renovering är mycket nöjda. Framförallt med att möjligheten till ett varmt bad alltid finns där.

“-Ständigt 38 grader. Det är ljuvligt att bara hoppa i efter kvällspromenaden eller när helst man är lite frusen.” säger Annie Wårhem, i en artikel från NT.

Bra renovering ökar värdet på huset

Det är inte bara källaren och ett spa som ökar värdet på ett hus. I en artikel från Corren beskrivs hur ett hus förvandlades från ett ruckel till en drömvilla. När man har gjort grunden i en renovering så kan man njuta av huset och ändå fortsätta renovera i lagom takt. En annan artikel från Expressen visar på att husvärdet, efter en bra gjord renovering, höjdes med 2,2 miljoner kronor. Så det är inte bara fördelar ur ett njutnings-perspektiv, det gynnar även det ekonomiska.