Att ha ett överfullt förråd är inte ovanligt. För att du ska få ordning och reda i förrådet är nyckeln att rensa och ge varje sak sin egen plats. Gruppera ihop saker som hör ihop i plastlådor och gör en bra struktur i förrådet.

Det är inte sällan som det är oorganiserat i förrådet. Grejer ställs in huller om buller och när du ska ha något hittar du ingenting. Kombinationen av tidsbrist och fullt upp i vardagen gör att förrådet inte har hög prioritet. Men det är en bra idé att lägga ner lite tid på att få ordning i förrådet. Samtidigt som du organiserar dina saker kan du passa på att rensa hemma och göra dig av med saker du inte längre använder.

Sortera saker efter säsong

När var sak har en egen plats kommer förrådet att se snyggare ut och du kommer hitta det du behöver. När du ska organisera förrådet är det en bra idé att tänka igenom vad du ska förvara där, ha en tydlig plan innan du börjar. Ett förråd är till för saker som du använder sällan eller saker och kläder som används under specifika säsonger. När du organiserar dina saker är det bra att sortera upp dem i säsong exempelvis sommarkläder och vinterleksaker. Gruppera även saker som exempelvis julsaker och påskpynt. Organisera förrådet genom att inreda det med stadiga hyllor som du sedan kan ställa uppmärkta plastlådor på. Ett tips är att placera lådorna strategiskt.

Rensa varje år

Genomskinliga lådor är perfekta att använda eftersom du då snabbt och enkelt ser vad som finns i. För att du ska hålla förrådet snygg och städat över tid kan det vara en god idé att rensa lite varje år. Om du har ett förrådsgaller kan du sätta upp krokar och sedan hänga saker där som hjälmar och väskor.