Sovrummet ska vara en stressfri miljö där du kan återhämta dig. Det är viktigt att rummet speglar dig och vad du gillar. För att få sömn med bra kvalité är det viktigt att välja en bra säng.

sängEtt sovrum ska vara mysigt och inbjudande. Kanske vill du ha en lyxig känsla när du kliver in i rummet. Hur du än vill ha ditt sovrum är det viktigt att du tänker till innan du börjar. Att trivas i sitt sovrum är viktigt eftersom det är det rummet där du ska återhämta dig. Det är även viktigt att sömnen är av god kvalité. För att sova riktigt gott är det viktigt att sovrummet ger dig känslan av lugn och ro. Sängen spelar huvudrollen i sovrummet. Det är viktigt att välja en bra säng som kontinentalsängar från Sängvaruhuset Elgen är. Du ska spendera mycket tid i sängen så välj med omsorg.

Planera

Börja med att planera. Leta inspirerande bilder som speglar det sovrum du önskar ha. När planeringen är färdig är det dags att tömma sovrummet. Tänker du måla om väggarna är det bra att välja lugna dova färger i svala nyanser som signalerar lugn och ro. När allt med väggar, tak och golv är färdigt är det dags för inredningen.

Inredningen är viktig

För att göra sängen ombonad välj kuddar i olika storlekar, sängkläder i ett bra material och ett fint överkast att pryda sängen med. När det gäller gardiner ger skira gardiner mer dagsljus medan tyngre gardiner ge en mer ombonad känsla. Välj flera olika ljuskällor, en i taket och en annan som är mer dämpad. För att skapa en lyxig känsla väljer du textilier av lite finare kvalité. Att ha en sänggavel till sängen ger också en lyxigare känsla. Minimera antalet möbler i sovrummet och om du vill ha förvaring välj en stängd förvaring för en känsla av lugn och ro.