Funderar du likt många andra svenskar på att renovera hemma? Tänk på att inte ge dig in i ett projekt utan en bra planering med checklista och kostnadsupplägg.

kök renoveringSka du genomföra en köksrenovering hemma? Eller kakla om toaletterna och sätta in golvvärme? Det kan göra din bostad mer värd, och vara bra, inte minst om du funderar på att lägga upp huset eller lägenheten till försäljning. Dock fiinns det en hel del misstag och fällor du kan undvika om du göra din läxa innan renovering.

Innan du sätter igång att riva ut köket

Vad är viktigt att tänka på vid renovering? Bland annat detta:

Skriv en lista med allt som behöver göras, bestäm vem som ska göra vad, och när det sedan ska vara klart. Ha en realistisk tidsplan! Fråga personal i byggvaruhus eller hantverkare om tidsåtgång – Expressen Leva & Bo

Våga även be om hjälp ifall du skulle köra fast. Det finns gott om folk i byggvaruhus och hantverkare som vet hur du ska gå till väga när du själv inte vet vad du ska göra. Lägg ut arbete som är övermäktigt, eller olagligt att utföra själv. Det är allt från el till VVS. Om något går fel kan du inte bara skada dig själv och andra, hela huset kan skadas av en vattenskada eller brand om något är allvarligt knas med eluttag, avlopp och vattenrör.

När du inte bör renovera

I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur svenskar tenderar att renovera fast de inte har råd. Se till att räkna på kostnaden för att undvika att hamna i en skuldfälla. Det är inte ett nytt badrum eller kök värt.